| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
arek
|
Wysłany: Pią Lis 20, 2009 10:44 pm Temat postu: |
|
|
Ale Leon, to jest merytoryka
To co jest teraz jest naprawdę w porządku, nie ma sensu niczego zmieniać. Prostota to podstawa. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
arek
|
Wysłany: Sob Lis 21, 2009 12:15 pm Temat postu: |
|
|
Czy nie jest możliwe, aby użytkownikowi dać od razu max. punktów, które może uzyskać?
Czyli np. dodaję stronę z PR=2 i 4 miejscami na linki. To żebym od razu dostał 16 punktów.
Te punkty nigdzie przecież nie wyciekną "poza system" a będzie można nimi zarządzać. Np. 100 osób doda swoje strony, większość będzie mogła wynająć punkty i wtedy osoby wynajmujące dodadzą linki.
Teraz jest taki trochę stan bezruchu. Bo co z tego że mam 10 miejsc na linki, skoro dodały się tylko 3. Gdybym dostał max., mógłbym punkty wynająć komuś, kto dodałby linki i de facto zapełnił by całe wynajmowane miejsce. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
plecto
|
Wysłany: Sob Lis 21, 2009 1:51 pm Temat postu: |
|
|
Mam następującą sytuację w systemie Statlink Gold - dodałem 4 linki, z tego jeden się w ogóle nie przydzielił:
Dodatkowo w przypadku 3 dodanych linków nie mogę zobaczyć ich lokalizacji, tak więc nie wiem czy w ogóle się dodały:
Kasa na punkty wydana, a wrażenia jak na razie średnie  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
waz2000
|
Wysłany: Sob Lis 21, 2009 4:41 pm Temat postu: |
|
|
| Ile jest domen w GOLD? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
arek
|
Wysłany: Pon Lis 23, 2009 11:09 am Temat postu: |
|
|
Chciałem zgłosić problem z GOLD - na obu moich stronach "wyświetlają" się puste linki prowadzące do adresu "http://". Tak już jest od około tygodnia...
Poza tym, na stronie "e-f...info" wyświetlają się 3 linki systemowe, a dostałem za nie punkty jak za 2. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Leon
|
Wysłany: Pon Lis 23, 2009 11:39 am Temat postu: |
|
|
Przydałoby się jakieś ID. _________________ Leon - Statlink.pl |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Hulko
|
Wysłany: Pon Lis 23, 2009 11:44 am Temat postu: |
|
|
| arek napisał: |
Poza tym, na stronie "e-f...info" wyświetlają się 3 linki systemowe, a dostałem za nie punkty jak za 2. |
U mnie w GOLDZIE taki sam problem.
Poza tym system jest jakiś niestabilny - cały czas przydziela linki po czym je zabiera (a nie mogły być to ręcznie wycofane linki bo takiej możliwości jeszcze nie ma) |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Leon
|
Wysłany: Pon Lis 23, 2009 11:58 am Temat postu: |
|
|
Ok, przyjrzę się temu, proszę w miarę możliwości o ID. _________________ Leon - Statlink.pl |
|
| Powrót do góry |
|
 |
plecto
|
Wysłany: Pon Lis 23, 2009 12:10 pm Temat postu: |
|
|
| Mój problem dotyczy ID Użytkownika: 643 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
jaclaw
|
Wysłany: Pon Lis 23, 2009 12:34 pm Temat postu: |
|
|
| Hulko napisał: | | arek napisał: |
U mnie w GOLDZIE taki sam problem.
Poza tym system jest jakiś niestabilny - cały czas przydziela linki po czym je zabiera (a nie mogły być to ręcznie wycofane linki bo takiej możliwości jeszcze nie ma) |
To samo, raz 16 punktów, raz 4...
id 18868 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
arek
|
Wysłany: Pon Lis 23, 2009 1:12 pm Temat postu: |
|
|
| Leon napisał: | | Przydałoby się jakieś ID. |
Leon napisałem "na obu moich stronach", więcej ich w GOLDzie nie mam, po co podawać ID? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Leon
|
Wysłany: Pon Lis 23, 2009 1:27 pm Temat postu: |
|
|
By mi ułatwić życie, Ty masz to na tapecie ja musze wykonać 3 zapytania do bazy, Twoje ID użytkownika również załatwiłoby sprawę.
Ps. Problem Linków bez linku "http://" rozwiązany, to tylko błąd listy Linków. Rotacyjność badam. Dziękuję wszystkim za zgłoszenie problemu i cierpliwość  _________________ Leon - Statlink.pl |
|
| Powrót do góry |
|
 |
arek
|
Wysłany: Pon Lis 23, 2009 1:33 pm Temat postu: |
|
|
| Nie wiedziałem, będę natomiast pamiętał w przyszłości (oby nie było konieczne), dzięki. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
plecto
|
Wysłany: Pon Lis 23, 2009 2:48 pm Temat postu: |
|
|
| Hmm, teraz pokazuje strony, na których są linki, ale tych linków tam nie ma. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Leon
|
Wysłany: Pon Lis 23, 2009 4:25 pm Temat postu: |
|
|
Rotacja wynika z tego, że jeżeli jedna osoba wycofa Link z podstrony to następuje reakcja łańcuchowa, kolejnej osobie zabrane są punkty i kolejne Linki wycofywane. Przy małych zapasach punktowych u Użytkowników wynikających z kolei z niewielkich jeszcze zasobów GOLD jest to mocno odczuwalne. Ponadto Tu Linki giną z x podstron jednocześnie czego nie można porównywać ze zniknięciem 1 Linka z podstrony w funkcjonalności Standardowej.
Postanowiliśmy więc przejść w Goldzie na kredytowy system przyznawania Punktów za Strony. W Goldzie nie grozi nam sytuacja, że puste punkty zostaną naliczone np za zerowe podstrony - ponieważ liczymy punkty tylko za Stronę główną a reszta podstron i tak jest zapełniona jakie by nie były. Dlatego będziemy przyznawać punkty z góry za całą Stronę a nie jak było do tej pory za każdy emitowany Link z osobna. Sugestia takiego typu punktacji padła już na forum coprawda w innym kontekscie ale w obliczu aktualnego problemu wydaje się nieunikniona. _________________ Leon - Statlink.pl |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|